Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Federalna inspekcija, SIPA i OSA kontrolišu objekte paradžemata u Cazinu, Donjem Vakufu i Ošvama

638views

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) u saradnji sa općinskim inspekcijskim organima i policijskim službenicima Federalne uprave policije (FUP) započela je kontrolu objekata u kojima se obavljaju alternativni, paralelni, organizirani oblici vjerskog djelovanja na području Federacije BiH, tzv. paradžemata.

Inspekcijske nadležnosti vrše se na lokalitetima u mjestu Stijena u Općini Cazin, Brezičani u Donjem Vakufu, te u Ošve u Općini Maglaj, potvrdio je za “Avaz” Edin Čengić iz FUZIP-a.

Podršku inspekcijskim aktvnostima inspektora FUZIP-a, općih inspekcijskih organa i FUP-a, kako je kazao Čengić, pružaju SIPA i OSA.

– Radi se o složenim inspekcijskim aktivnostima i uspostavljenoj međuagencijskog saradnji između nadležnih kontrolnih, sigurnosnih i obavještajnih agencija i institucija u BiH. Inspekcijske aktivnosti vrše se iz nadležnosti definisanih zakonom i podzakonskim propisima koje regulišu građevine i zahvate iz općinske nadležnosti, iz nadležnosti definisanim Zakonom o slobodi vjere i pravnog položaja crkava i vjerskih zajednica u BiH, te u drugim propisima kojima je regulisano obavljanje djelatnosti koje su predmet kontrola – kazao je Čengić.

(Saff.ba)