Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Evropski islamofobi prelaze sa vrijeđanja islama na propagiranje ubijanje muslimana

512views

U Evropi se svaki dan dogode brojni slučajevi činjenja islamofobije. Vrijeđanje islama i muslimana više nije toliko u modi, evropsko društvo polahko prelazi u novu, još opasniju fazu činjenja islamofobije, a to je propagiranje zločina nad muslimanima. Jedan takav slučaj zabilježen je ovih dana u Francuskoj. Naime, francuski mediji su izvjestili da tamošnja policija traga pokretačima Facebook grupe koja poziva na klanje muslimana na Kurban Bajram.

Stranica je zatvorena ali traga se za njenim pokretačem jer su prekršili antirasističke zakone. Stranica pod nazivom ”Koljimo muslimanske vratove umjesto ovčijih” pozvala je ljude širom svijeta da se okrenu islamofobičnim ubistvima 6. novembra, dana kada se obilježava Kurban Bajram. „Barem ćemo imati dobar razlog za slavlje“, stoji na stranici aludirajući na klanje muslimana.

Nažalost, ovo je samo početak jednog opasnog razdoblja kroz koje će zajedno prolaziti Evropa i muslimani u njoj.

(SAFF)