Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Evropa podržava Izrael u blokadi propalestinskih aktivista

218views

Izraelska policija stacionirala se u punoj snazi na aerodromu Ben Gurion u iščekivanju velikog broja propalestinskih aktivista koji su najavili svoj dolazak u sklopu “zračne flote” za Zapadnu obalu.

“Glavni cilj je spriječiti sporadične incidente, a većinu aktivista očekujemo na letovima iz Europe. Svjesni smo da je cilj ovih prosvjednika stvaranje medijske pompe i sramoćenje Izraela. Nećemo im dopustiti unos oružja, ali znamo da će nas pokušati provocirati”, kazao je Bentsi Sao, šef lokalne policije, za Jerusalem Post. Jučer je trojici putnika već zabranjen ulaz u zemlju jer su bili na “nedozvoljenoj” listi.

Kako doznaje Associated Press, izraelska policija je i jutros deportirala dvojicu aktivista, koji su na aerodrom sletjeli tokom noći. Riječ je o Amerikancima koji su putovali iz Grčke. Većina od nekoliko stotina aktivista u Izrael bi trebala stići tokom dana.

U međuvremenu, mnogi su aktivisti blokirani na europskim aerodromima te im je zabranjeno ukrcavanje na avione koji lete za Izrael. Rezultat je to izraelskog apela mnogim europskim zemljama da ih podrže u njihovoj misiji “sprječavanja provokatora da remete mir u Izraelu”.

(Index.hr)