Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Europljani nemaju pojma koliko muslimana živi u njihovim državama

471views

Australijanci vjeuju da je udio muslimanskog stanovništva u njihovoj zemlji deset puta veći od stvarnog broja, pokazuje međunarodno istraživanje koje poredi javno mišljenje sa stvarnim podacima.

Ovo istraživanje sprovedeno od strane Ipsos Mori agencije u četrnaest zemalja pokazuje da Australijanci debelo griješe i kada je u pitanju stopa samoubistava, broj nezaposlenih, imigranata i kršćana u Australiji.

Šveđani imaju najbolju predstavu o svom društvu, a ispred Njemačke, Japana, Španije i Velike Britanije. Najgori u poznavanju svoje zajednice su Amerikanci, Korejci i Talijani.

Australijanci su procjenili da su 18% njihovih sugrađana muslimani, a u stvarnosti se radi o jedva 2%. Slična pretjerivanja su napravili i Amerikanci, Kanađani, Belgijanci i Francuzi. Posljednji vjeruju da su više od trećine Francuza muslimani, dok je stvaran broj negdje oko 8%.

(nasevijesti.com)