Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Četiri organizacije osudile antiislamski film

480views

Generalni sekretar Organizacije islamske saradnje (OIC) Ekmeleddin Ihsanoglu,  generalni sekretar Arapske lige Nabil el-Arabi, komesar za mir i sigurnost Afričke unije Ramtane Lamamra i visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove i sigurnost Catherine Ashton izdali su zajedničku izjavu kojom su osudili film „Muslimanska nevinost“ koji vrijeđa Poslanika Muhameda i islam.

Predstavnici četiri organizacije izjavili su kako dijele duboko poštovanje prema svim religijama.

„Podržavajući slobodu izražavanja, vjerujemo u značaj svih proroka bez obzira na to kojoj religiji pripadaju. Gnjev muslimana zbog snimanja filma koji vrijeđa islam i postavljanja trailera tog filma na internet dijele svi pojedinci i zajednice koji odbijaju da dozvole da religija bude korištena za  provokacije, konfrontacije i ekstremizam.

Osuđujemo svaku poruku koja ima za cilj uvredu i širenje netolerancije. Znamo da ponašanje malih grupa ljudi ne govori o stavovima šire zajednice iz koje oni potiču, ali šteta koju oni mogu proizvesti može biti značajna“, navedeno je u izjavi.

(Anadolija)