Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Žestoki sukobi u Alepu

358views

Žestoki sukobi izbili su jutros u pobunjeničkim dijelovima Alepa, drugog sirijskog grada po veličini, dan pošto su opozicione snage odbile ofanzivu vladinih snaga, tvrde aktivisti.

– Žestoki sukobi izbili su u distriktima Bab al-Hadid, Zahra, Arkub i Al-Hindrat Kamp dok su se čule eksplozije i vidjeli avioni, saopćila je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Helikopteri su preljetali distrikt Saif al-Davla, kao i Salahedin, gdje su pobunjenici u subotu odbili ofanzivu kopnenih snaga koje su imale podršku tenkova i helikoptera.

U gradu Homs, u centralnoj Siriji, izbio je sukob između vojnika i pobunjenika blizu sjedišta policije i najmanje jedan pobunjenik je poginuo, prenosi AFP.

U mjestu Irbin, blizu prijestonice, snajperista je ubio jednog civila, a još dva civila ubijena su u granatiranju u provinciji Idlib na sjeverozapadu.

(fena)