Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan: Zapad mora prestati sa dvostrukim aršinima prema Bliskom istoku

374views

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u okviru posjete Francuskoj na Institutu za međunarodne odnose održao predavanje prilikom čega je kazao da Zapad mora prestati s dvostrukim aršinima prema zemljama Bliskog istoka.

“Dvostruki standardi Zapada prema Bliskom istoku duboko pogađaju osjećanja stanovnika u regionu i pripremaju osnovu za štete koje će se osjećati godinama”, istakao je turski predsjednik.

Naglasio je kako zapadne zemlje moraju prestati s takvom politikom, ako se želi uspostaviti mir i sigurnost u svijetu.

“Mora se prestati s tim dvostruktim standardima i sve dok se ne uspostavi globalna pravda, šteta i nepovjerenje na Bliskom istoku, ali i u drugim regionima, sve više će rasti. Svi moramo na vrijeme shvatiti ovu opasnost, a posebno Evropa”, smatra Erdogan.

Turski predsjednik u okviru posjete Francuskoj danas se sastao i s predsjednikom Francoisom Hollandeom s kojim je razgovarao o regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je u večernjim satima okončao posjetu Francuskoj i vratio se u Istanbul.

(Anadolija)