Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Erdogan upozorava na porast islamofobije u Evropi

426views

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan osudio je danas porast islamofobije i rasizma u Evropi, ocenjujući da glasanje u francuskom parlamentu o zakonu kojim se kažnjava negiranje genocida nad Jermenima, predstavlja “ozbiljnu manifestaciju podmukle opasnosti koja preti Evropi”.

“Iza tog zakona krije se jedan mentalitet, jedan sasvim neosporan rasistički stav. Iz tog razloga ovde nije riječ o slučaju koji se tiče samo Turske i Francuske, već se to pitanje odnosi na čitavu Evropu i Evropsku uniju”, rekao je Erdogan na sastanku njegove stranke Pravda i razvoj, vladajuće partije u Turskoj.

“Iskreno bih na to upozorio naše evropske prijatelje”, rekao je Erdogan, ocjenjujući da je francuski zakon koji je izazvao bijes u Turskoj “ozbiljna manifestacija podmukle opasnosti koja prijeti Evropi”.

On je još kazao da Turska “nije zemlja koja će mirno sjediti ili ustuknuti pred očiglednim porastom islamofobije i rasizma u Evropi”.

(RSE)