Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Erdogan u UAE: Nećemo ostati nijemi na teror sirijskog diktatora

540views

Počeo je 2. Komunikacijski forum u Sharjahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), javio je dopisnik agencije Anadolija. Forumu prisustvuje i turski premijer Recep Tayyip Erdogan kao počasni gost koji je svoj uvodni govor posvetio krizi u Siriji i Palestini.

“Mi nećemo ostati nijemi protiv zla diktatora koji sprovodi krvoproliće nad svojim narodom, a nije se nikad pobunio kada su strane sile okupirale njegovu zemlju. Kada pomislimo na sirijsku djecu, kada ih gledamo na vijestima, ako ne vidimo krv i beživotna tijela, ako ne osjećamo nepravdu i bol, onda to znači da smo zaista slijepi”, kazao je Erdogan.

On je poručio da se u globaliziranom svijetu moraju globalno razviti i pravda, i dijeljenje, i ljudske vrijednosti.

“Mi moramo upoznati i spajati druge civilizacije”, rekao je turski premijer.

Forumu prisustvuju i bivši generalni sekretar Ujedinjenih naroda Kofi Annan, bivši sekretar Arapske lige Amr Musa i mnogi drugi visoki zvaničnici.

Erdogana na forumu prate supruga Emine Erdogan, zamjenik premijera Bulent Arinc, ministar poljoprivrede, stočarstva i prehrane Mehdi Eker, ministar financija Mehmet Simsek, zamjenik predsjednika Stranke pravde Mevlut Cavusoglu i razvoja i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

(Anadolija)