Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Erdogan: Turska nije odustala od pregovora sa Bruxellesom

374views

Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas na centralnom skupu njegove Partije pravde i razvoja (AK partija) u Istanbulu da ”Turska država, sa 76 miliona stanovnika, kao i turski narod, nikada nisu pognuli glavu”.

Turski premijer je, govoreći o odnosima Turske i Evropske unije (EU), istakao da svi na svijetu trebaju znati da Turska i turski narod imaju ”snagu i moć”.

”Mi nismo nacija čiji smjer će određivati drugi. Mi imamo prijateljske odnose sa svim zemljama, ali i nastavljamo razvijati te odnose. Nećemo dozvoliti nikome, nijednoj instituciji, nijednoj organizaciji da donosi prosudbe o nama“, kazao je premijer Erdogan.

On je dodao da Turska nije zemlja koju svako može „šamarati“. Također, nije zemlja nad kojom se mogu provoditi kojekakvi testovi.

Primijetio je kako Evropska unija s jedne strane tvrdi da Turska ne poštuje njene kriterije, a, s druge strane, odobravaju ”teror protiv kojeg se Turska bori”.

„Zašto ne podržite tursku borbu protiv terorizma? Dvoličnost je to što, s, jedne strane odobravate terorizam, a, s druge strane, optužujete Tursku što ne rješava pitanje terorizma“, istakao je Erdogan, prenio je reporter AA.

Dodao je i to da Turska više nema strpljenja zbog stavova EU kao i njihovog odobravanja terora.

(Anadolija)