Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Erdogan: Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija

489views

“Makedonija se ima pravo koristiti svojim ustavnim imenom pod kojim je postala nezavisna država, a grčko stajalište smatramo nerazumnim i nepravednim”, rekao je u Skoplju turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

“Ne možemo razumjeti nikakve dodatke, sjeverna, donja, gornja.. Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija. Živimo u svijetu u kome bi mir i razumijevanje moralo prevladati”, rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa makedonskim kolegom Nikolom Gruevskim u Skoplju.

Erdogan je rekao da Makedonija zaslužuje mjesto u NATO-u i EU-u jer brzo napreduje, promoviše sigurnost i stabilnost i ispunjava svoje obveze, te će je Turska nastaviti podržavati u tim nastojanjima.

Gruevski je zahvalio na turskoj podršci i kazao da dvije države nemaju otvorenih pitanja, blisko sarađuju, te je najavio jačanje ekonomskih odnosa.

(24sata.info)