Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan pristao na zajedničku rusko-tursku istragu o ubistvu ambasadora

721views

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je večeras da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da saradnja dvije zemlje i solidarnost u borbi protiv terorizma treba da bude još jača nakon ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova.

Erdogan je ocijenio da je ubistvo provokacija koja ima za cilj da nanese štetu odnosima između Turske i Rusije, koji su sada u procesu normalizacije, prenosi Reuters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je večeras da Moskva mora da sazna ko stoji iza atentata na ambasadora Rusije u Turskoj Andreya Karlova.

“Ruski istražni komitet je već pokrenuo istragu o atentatu. Naređeno je formiranje radne grupe koja će otići u Ankaru i sa turskim partnerima istraživati ovaj zločin”, rekao je Putin na sastanku u Kremlju, prenosi agencija Tass.

Putin je ocijenio da je ubistvo ambasadora provokacija, koja ima za cilj da pokvari odnose Rusije i Turske i poremeti razgovore o budućnosti Sirije, navodi Reuters.

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je nakon što je večeras teško ranjen u napadu iz vatrenog oružja, na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari.

(Fena)