Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Erdogan poručio Netanyahuu: Dobro se sračunaj

402views

Premijer Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je premijeru Izraela Benyaminu Netanyahuu da dobro procjeni čitavu geopolitičku situaciju na Bliskom istoku i u svijetu, jer “svijet više nije u 2008. godini”, javio je izvještač agencije Anadolija.

Erdogan je, u okviru posjete Kairu održao govor na poslovnom samitu u egipatskoj prijestolnici.

“Obraćam se Netenyahuu; nismo više u 2008. godini, sada smo u 2012. godini. Znaj da uvjeti u 2012. godini nisu uvjeti iz 2008. godine. Dobro se sračunaj”, kazao je turski premijer.

Erdogan je izjavio da su srušene vještačke prepreke između bratskih zemalja i bratskih naroda na Bliskom istoku, koje su bile formirane prije jednog stoljeća.

“U ovom regionu bratski narodi se sa čežnjom grle nakon dugotrajnog razdvajanja. Razdvanjanje koje je trajalo skoro čitavo stoljeće je pri samom kraju. Jučer sam na Univerzitetu u Kairu obraćajući se hiljadama mladih studenata i egipatskim intelektualcima osjetio tu atmosferu. Osjetio sam čežnju za bratstvom i zajedništvom muslimana i zato vjerujem da se “Arapsko proljeće” koje je započelo na trgu Tahrir neće ugasiti”, kazao je Erdogan.

(Anadolija)