Vijesti

Erdogan: Nadam se da će dogovor sa SAD-om biti ispoštovan

Par8293725
429views

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o postignutom sporazumu između njegove zemlje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) o privremenoj obustavi operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije, poručio je kako se nada da će …
… dogovor s SAD-om biti ispoštovan tokom predviđenih 120 sati.

Erdogan je u Ankari odgovarao na pitanja novinara u vezi s operacijom “Izvor mira”, koja je u četvrtak navečer privremeno obustavljena na sastanku delegacija Turske i SAD-a u Ankari.

– Nadam se da će dogovor s SAD-om biti ispoštovan tokom predviđenih 120 sati – rekao je Erdogan te dodao: “Neće se Turska dovijeka obračunavati s teroristima u Siriji, to će raditi tamošnji režim”, javlja agencija Anadolija.

Podvukao je kako taj sporazum nije postignut s režimom, već sa SAD-om.

– Mi ovaj sporazum nismo uspostavili s režimom, već sa Sjedinjenim Državama. Šta nam je SAD obećao, ‘U toku narednih 120 sati protiv vas neće biti nikakvih aktivnosti. Također i vas molimo da ne radite ništa protiv organizacije’. Mi se trenutno držimo tog principa, ako režim nešto poduzme na tom planu, od nas će dobiti adekvatan odgovor – poručio je Erdogan.

(FENA)