Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Erdogan: Naša obaveza je da pomognemo sirijskom narodu

220views

Premijer Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će se cijela Turska uključiti u akciju prokupljanja pomoći sirijskom narodu.

Naime, u saopćenju na zvaničnoj web stranici turske vlade navodi se da je u koordinaciji Ureda za upravljanje kriznim situacijama pri turskoj vladi (AFAD) organizovana akcija prikupljanja pomoći za sirijski narod u koju se uključio veliki broj humanitarnih organizacija, udruženja, mediji i nevladin sektor.

Turski premijer u saopćenju ističe kako na hiljade sirijskih izbjeglica u susjednim zemljama traže utočište i sigurnije mjesto za boravak.

“Naša ljudska i moralna obaveza je da napaćenoj braći iz Sirije što prije i brže pomognemo. Republika Turska je do sada pokazala suosjećanje i solidarnost sa sirijskim narodom te će i ovaj put pružiti svaki vid pomoći i podrške”, navodi se u saopćenju.

(Anadolija)