Stanje u Siriji

Erdogan: Međunarodna zajednica treba da se stidi zbog ubijanja nevinih civila u Siriji

275views

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će Turska i dalje biti na strani “potlačenih i ugnjetavanih i štititi prava sirijskog naroda kao i egipatskog i palestinskog naroda”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Čak i ako se zaštite civili u Siriji od bombi i metaka, mnogi i dalje umiru od hladnoće i gladi. Svaki dan u Siriji od hladnoće i niskih temperatura umiru nevina djeca. Pitam cijeli svijet, kako možete pogledati u lice vaše djece? Turska će i dalje nastaviti da štiti prava djece u Siriji i Egiptu”, kazao je on.

Na otvorenju aerodroma Gazipasa u Antalyi, turski premijer je kazao da međunarodna zajednica treba da se stidi zbog ubijanja nevinih civila u Siriji.
 
“U Siriji je do sada ubijeno više od 150 hiljada osoba, među kojima ima i žena i djece. Pitam one koji se fotografišu sa diktatorom iz Damaska, kako se možete pogledati u ogledalo? Nemate dušu. Pred vašim očima se krše prava naroda u Siriji, Egiptu i Palestini. Turska će uvijek biti na strani običnih ljudi u ovim zemljama”, istakao je Erdogan.

(AA)