Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan: Formiranje države Palestine put ka trajnom miru

485views

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Istanbulu da je jedini put ka trajnom miru na Bliskom istoku formiranje nezavisne i suverene palestinske države na temelju granica iz 1967. godine i sa Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom.

“Jedini put ka trajnom miru na Bliskom istoku je formiranje nezavisne i suverene palestinske države na temelju granica iz 1967. godine i sa Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom. Zbog toga je neophodno jačanje podrške mešunarodne zajednice Palestini”, rekao je Erdogan.
Erdogan je dodao kako je zaštita Jeruzalema zajednička zadaća i dužnost svih muslimana.

“Zaštita naše prve kible, Mesdžidu-l Akse nije dužnost samo palestinske djece koja sem stisnutih pesnica i ponekog kamena nemaju drugog oružja. Zaštita Palestinaca, zaštita Jeruzalema je zajednička zadaća i dužnost svih muslimana”, rekao je Erdogan tokom obraćanja učesnicima 7. Bosfor samita u Istanbulu.

(AA)