Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan: EU treba da gleda svoja posla

274views

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan poručio je EU, koja je kritikovala masovna hapšenja predstavnika opozicionih medija u Turskoj, da gleda svoja posla. “Evropska unija ne može da se miješa u mjere… Preduzete u skladu sa vladavinom prava protiv elemenata koji ugrožavaju našu nacionalnu bezbjednost. Treba da gledaju svoja posla”, rekao je Erdogan.

Kako navodi Reuters, Erdogan je rekao da su racije u medijima bliskim muslimanskom kleriku Fetulahu Gulenu, koji živi u SAD, bile dio neophodnog odgovora na “prljave operacije” političkih neprijatelja i odbacio je kritike EU.

“Oni pričaju o slobodi štampe, ali (racije) nemaju ništa sa time… Ne brinemo za to šta EU može da kaže, da li nas EU prihvata kao članice ili ne, nemamo takvih briga. Molim vas, zadržite svoju mudrost za sebe”, rekao je turski predsjednik.

Turska policija otpočela je juče operaciju hapšenja sljedbenika Erdoganovog rivala, imama Gulena, izvršivši raciju u 13 gradova širom Turske, uključujući Istanbul, a više od 20 ljudi je uhapšeno, među njima novinari, izvršni direktori, producenti i televizijski pisci bliski Gulenu.

Do hapšenja je došlo par dana poslije donošenja zakona kojim je omogućeno da se privode osumnjičeni na osnovu “osnovane sumnje”.

(Vijesti.ba)