Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan će tražiti izručenje Gulena

297views

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će pokrenuti pravnu proceduru za izručenje Fetullaha Gulena, koji se nalazi na čelu jednog neformalnog pokreta sa sjedištem u Pensilvaniji, a koji duži vremenski period boravi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon sjednice stranačkog Kluba poslanika u parlamentu Turske, Erdogan je odgovorio na nekoliko pitanja novinara ispred zgrade parlamenta.

Na novinarski upit u vezi sa izjavama koje je dao stranim medijima, Erdogan je potvrdio da će započeti pravnu proceduru za izručenje Gulena, lidera neformalnog pokreta „Hizmet“, iz SAD-a. Turski premijer je istakao da će procedura za izručenje vođe neformalnog pokreta koji boravi izvan granica Turske biti uskoro pokrenuta.

Na upit novinara o najavljenom procesu obnove odnosa sa Izraelom, Erdogan je kazao da su još uvijek u toku pregovori, a da će potom slijediti i normalizacija odnosa, koja počinje imenovanjem ambasadora.

(Anadolija)