Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Erdogan: Ako ne budem izabran, povući ću se iz politike

509views

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan je izjavio da će Stranka pravde i razvoja (AK Partija) na opštinskim izborima 30. marta ostvariti neuporedivo bolje rezultate u odnosu na prethodne izbore.
Premijer Erdogan je gostovao u specijalnom programu Turske Radio-televizije (TRT) i tom prilikom izjavio: “Ako naša stranka ne zauzme prvo mjesto na izborima, napuštam politiku”.
 
“Na ovim izborima trgovı su sasvim drugačijı. Narod je, zaista, otkrio igru. Jako to dobro vidim. Onog trenutka kada date signal, trg već reaguje. Na predstojećim izborima ćemo, uz Božiju pomoć, zabilježiti uspjeh koji će biti neuporedivo bolji u odnosu na prethodne izbore. Ja to vidim”.
 
Erdogan je, između ostalog, podsjetio na njegovu izjavu na trgu da ukoliko Stranka pravde i razvoja ne osvoji najviše glasova na izborima da će se povući iz politike. “Ako nisam sposoban za posao koji obavljam, nema potrebe da zauzimam to mjesto”, zaključio je premijer Erdogan.

(TRT)