Vijesti

Emirati uplatili Srbiji milijardu dolara pomoći

404views

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je jučer da je Srbiji uplaćena milijarda dolara pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata kao pomoć budžetu i zahvaljujući tome Srbija do marta neće imati problema sa likvidnošću.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da će biti učinjeno sve kako bi se 2015. i 1016. godine smanjio trend zaduživanja Srbije.
Premijer je podsjetio da je Vlada Srbije u prethodnih 110 dana zacrtale velike planove te da je dosta toga urađeno, prenosi Tanjug.
 
“Želimo da Srbija bude uspješnija, naprednija i modernija zemlja. Naša zemlja je bila i dalje je u vrlo teškoj situaciji i zbog toga smo krenuli u neophodne reforme. Donijeli smo zakone o radu PIO, stečaju, privatizaciji ali i set važnih medijskih zakona usklađenih i harmonizovanih sa EU i po standardima i princima EU”, rekao je premijer.
 
Razumije se, dodao je, da vlada nije imala slobodnog dana i da je bila predmet žestokih kritika što je dobro za njen demokratski razvoj.
 
Naša namjera je, kazao je Vučić, da stvorimo najbolju investicionu klimu, a reformske mjere koje smo donijeli pozdravili su svi, što je prvi put u poslijeratnoj istoriji.

(Fena)