Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Egipatska vojska uhapsila i šestogodišnju djevojčicu

900views

Šestogodišnju djevojčicu Fatmu Ataa privela je egipatska policije dok je sa porodicom bila na protestima protiv vojnog režima. Istakla je “da je nije bilo strah kada su je odveli”.
“Mogu me opet odvesti, ali ja ću ići na proteste sa mamom i sestrama”, rekla je mala Fatma.

Ispričala je kako su nju i njenu porodicu zaustavili egipatski policajci, dok su prolazili autom pored ostalih demonstranata.

“Vidjeli su na našem autu znak sa četiri prsta. Odmah su zarobili mene, moju mamu, brata i dvije starije sestre, i odveli nas u policiju”, kazala je Fatma.

Kaže da nikada neće zaboraviti tih 30 sati kada je policija udarala i tukla njenu majku i sestre. Imad Necib, advokat male djevojčice, izjavljuje da policija tvrdi da nije privela djevojčicu, nego njene roditelje.

“Protivno je to zakonu da malu djevojčicu drže u pritvoru 30 sati”, tvrdi Fatma.

Inače, javnost u Egiptu je ogorčena nakon pisanja egipatskih medija da je policija privela šestogodišnju djevojčicu, te je zadržala u pritvoru oko 30 sati.

(Anadolija)