Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Egipatska policija spriječila veće proteste Mursijevih pristalica

501views

Jedan policajac ranjen je danas od  eksplozije dvije bombe slabije razorne moći u predgrađu Kaira, dok je u Aleksandriji policija ispalila suzavac da bi rastjerala pristalice svrgnutog egipatskog predsjednika Muhameda Morsija, saopštili su zvaničnici službe bezbjednosti.

Policajac je lakše povrijeđen kada su dvije eksplozivne naprave slabije razorne moći detonirane prilikom prolaska jednog policijskog vozila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prije sedmicu dana, šest policajca poginulo je u četiri napada u Kairu tokom i uoči obilježavanja treće godišnjice od pobune koja je dovela do svrgavanja s vlasti Hosnija Mubaraka.

Gotovo svakodnevno pristalice svrgnutog predsjednika Muhameda Morsija protestuju, a sve su učestaliji i sukobi sa Morsijevim protivnicima.

Policija je danas upotrijebila suzavac da bi rastjerala demonstrante koji podržavaju Morsija, da bi spriječila izbijanje nasilja, prenosi AFP.

U posljednjih sedam mjeseci u sukobima je poginulo više od 1.000 demonstranata, navodi “Amnesty International“.

(Srna)