Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Egipat: Održana vanredna sjednica Visokog vojnog vijeća

363views

Visoko vojno vijeće Egipta održalo je vanrednu sjednicu na kojoj je raspravljano o odluci predsjednika Egipta Muhameda Mursija kojom je poništena odluka o raspuštanju Parlamenta Egipta. Odluke s vanredne sjednice nisu objavljene.
Izvori bliski Visokom vojnom vijeću su potvrdili se Vijeće ponaša oprezno i da respektuje funkciju predsjednika zemlje. Isti izvori tvrde kako su svi članovi Vijeća i javnost u Egiptu “iznenađeni odlukom predsjednika Mursija”.

U ponedjeljak se u Egiptu održava svečanost proglašenja maturanata Vojno-tehničkog fakulteta kojoj će prisustvovati predsjednik Mursi i predsjednik Visokog vojnog vijeća Husejin Tantavi.

Predsjednik Egipta u nedjelju je donio odluku o ponovnom sazivanju egipatskog parlamenta, koji je Ustavni sud nedavnom odlukom raspustio. Mursi tvrdi da je ta odluka Ustavnog suda protivna Ustavu.

S druge strane, nakon održanih deset sjednica, u ponedjeljak se očekuje konačna odluka Ustavnog suda o ovom pitanju.

(FENA)