Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Egipat: Halal turizam

341views

Nekoliko turističkih agencija iz Egipta, kao što je agencija “Shouq Travel” uvode nove turističke ponude, specijalno namijenjene muslimanima u svijetu. Šerijatski turizam je nova šansa za Egipat. U agenciji “Shouq Travel” ističu da Egipat ima ogroman potencijal za halal turizam. Šerijatski turizam ili familijarni halal turizam može se kvalitetno realizirati jer u Egiptu postoji mnogo hotela sa halal ponudom.

Turisti bi osim odsjedanja u halal hotelima imali priliku da se na šerijatski preporučljiv i dozvoljen način upoznaju sa drugim egipatskim tradicionalnim društvenim i kulturnim vrijednostima. Također, u šerijatskoj turističkoj ponudi je i mogućnost izučavanja islama. 

Šerijatski turizam podrazumijeva da se turistička ponuda potpuno prilagođava ženama muslimankama koje poštuju islamski kodeks oblačenja. U tu svrhu obezbjeđena je ponuda samo za žene kao što su zatvoreni bazeni, posebne plaže i slično.

(SAFF)