Vijestiiiiii

Šef policije u Dubaiu otvoreno protiv Muslimanskog bratstva

297views

Šef policije u Dubaiju otvoreno je optužio Muslimansku braću, velike pobjednike Arapskog proljeća, da kuju zavjeru kako bi svrgnuli arapske monarhije u Zalivu.

“Muslimanska braća, snaga koja se izdigla iz Arapskog proljeća, kuju zavjeru da smijene režime u Zalivu”, kazao je general Dahi Khalfan u intervju koji je u nedjelju objavio kuvajtski dnevni list Al-Qabas.

“Moji izvori tvrde da se sljedeća etapa sastoji u tome da se vladajuće porodice u Zalivu svedu na statiste bez moći. To treba da počne s Kuvajtom u 2013. godini i da se završi u 2016. godini s drugim zemljama”, kazao je on potvrdivši da su informacije djelimično iscurile iz zapadnih obavještajnih službi.

Pro-islamski kandidati su pobijedili na općim izborima 2. februara u Kuvajtu i dobili 23 od 50 mjesta u parlamentu.

General Khalfan je 6. marta zaprijetio da će izdati nalog za hapšenje utjecajnog sunitskog učenjaka Jusefa el-Karadavija, sa sjedištem u Kataru, zato što je kritizirao odluku emiratskih vlasti da protjeraju Sirijce koji su bez dozvole demonstrirali u Dubaiju protiv režima u Damasku.

General Khalfan je izjavio da je upozorio šest monarhija u Zalivu, Saudijsku Arabiju, Ujedinjene arapske emirate, Oman, Bahrein, Katar i Kuvajt na Muslimansku braću.

(FENA)