Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Šešeljv radikal držao Mladićevu sliku na Skupštini opštine Brtunac

401views

Odbornici Stranke demokratske akcije u Skupštini opštine (SO) Bratunac najoštrije osuđuju ponašanje odbornika Šešeljevih radikala Vojina Pavlovića koji je u srijedu na sjednici SO Bratunac ispred sebe na klupi držao sliku ratnog zločinca Ratka Mladića, saopćio je Klub odbornika SDA.

Oni osuđuju i predsjednika SO Bratunac Mustafu Golića koji nije upotrijebio zakonska ovlaštenja kako bi prekinuo skupštinsko zasjedanje, nego se priklonio općinskom načelniku Nedeljku Mladenoviću i njegovoj skupštinskoj većini. Zatražili su od predsjednika SO i odbornika da po Statutu i Poslovniku SO izrekne mjeru udaljavanja sa Skupštine Šešeljevih radikala i osigura normalan ambijent za rad.

Međutim, predsjednik SO Mustafa Golić i skupštinska većina oglušili su se o Statut i prijedlog odbornika SDA, nakon čega su oni bili prinuđeni napustiti takav rad SO.

(Fena)