Vijesti

Džaferović razgovarao s premijerom Yassinom: Malezija šalje pomoć BiH

323views

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom s premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa.

Predsjedavajući Džaferović i premijer Yassin razmijenili su informacije o stanju u vezi s brojem zaraženih i mjerama koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini i Maleziji.

Prijateljski odnosi dviju država potvrđeni su i danas, čemu svjedoči pomoć koju će Malezija uputiti Bosni i Hercegovini već u narednim danima, navodi se u saopćenju.

Premijer Yassin najavio je da će Malezija, koja se i sama suočava s problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu. Premijer Yassin uputio je poziv predsjedavajućem Džaferoviću da odmah po okončanju pandemije posjeti Maleziju, kako bi dvije države dodatno unaprijedile svoje bilateralne odnose i ekonomsku saradnju.

Predsjedavajući Džaferović naglasio je iskrene prijateljske odnose dviju država i zahvalio je premijeru Yassinu za podršku koju Malezija konstantno pruža Bosni i Hercegovini, a naročito u ovom vremenu kada se gotovo cijeli svijet suočava s problemima izazvanim pandemijom koronavirusa.

(Klix.ba)