Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Dvoje mrtvih na prosvjedima u Aleksandriji

621views

Dvije osobe smrtno su stradale u srijedu uvečer u sukobima između policije i pristaša svrgnutog predsjednika Muhameda Mursija, koji su se dogodili u Aleksandriji, na sjeveru Egipta, objavili su dužnosnici sigurnosnih službi.

Promursijeva koalicija objavila je da su žrtve bile prosvjednici, dok su sigurnosni dužnosnici potvrdili kako je jedan od dvojice muškaraca pogođen smrtonosnim metkom u glavu.

Državna televizija objavila je, pak, da je policijski časnik također ranjen, ali je trenutno stabilno.

Prosvjedi traju mjesecima

Policija tvrdi da je koristila samo suzavac, optužujući prosvjednike za korištenje vatrenog oružja, dok je promursijeva koalicija optužila “miliciju pučističke vlasti” da je usmrtila dva muškarca, a još tri ranila, u saopćenju objavljenom tokom noći.

Pristaše svrgnutog predsjednika Mursija svakodnevno organiziraju prosvjede u Egiptu otkako je vojska svrgnula Mursija s vlasti početkom jula, a nakon masovnih prosvjeda protiv njegove jednogodišnje vladavine.

Tokom prosvjeda ubijeno je više stotina ljudi, a njih hiljade su uhapšene, podsjetio je Reuters.

(AJB)