Vijestiiiiii

Dodik: Sa Lagumdžijom imam “prećutni dogovor o rušenju BiH”

260views

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su tvrdnju o koaliranju njegove stranke sa SDA apsolutno netačne. On je optužio lidera SDPBiH Zlatka Lagumdžiju da takvim izjavama pokušava da „odbrani sebe“. U izjavi medijima u RS-u ustvrdio je i da s Lagumdžijom „ima prećutni dogovor o rušenju BiH“.

“I SNSD i SDA imaju svoje razloge protiv ponašanja i politike koju vodi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Iskreno govoreći, s Lagumdžijom imam prećutni dogovor o rušenju BiH, a ne s Tihićem i SDA“, ustvrdio je Dodik i dodao da mu je „drago što se rušenju BiH pridružio i Lagumdžija, te da niko nema namjeru da ga u tome sprečava“.

Dodik je kritizirao izjavu lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije kako nema mirnog razlaza u BiH, ustvrdivši da ona „predstavlja prijetnju i poziv na oružje i ne može se pravdati činjenicom da je izrečena na predizbornom skupu“.

“Ona najbolje odslikava militantnost lažnog demokrate, koji svoje stvarne namjere više ne može ni da sakrije. Svima u BiH, osim ostrašćenom Lagumdžiji, potpuno je jasno da BiH ne može da egzistira, jer da može on bi danas mogao da odgovori na najprostije pitanje koje sebi postavljaju svi u BiH, ko je danas vlast u FBiH, u onom istom dijelu BiH za koji je svojevremeno samouvjereno tvrdio da će biti kao Zapadna Njemačka“, ustvrdio je Dodik i dodao da je od ‘države za čovjeka’ ostala fikcija zvana BiH, kojoj samrtni udarac zadaje upravo Zlatko Lagumdžija i njemu slični avanturisti, koji lažno braneći BiH u stvari ruše temelje na kojima se ona klima.“

(Fena)