Vijestiiiiii

Dodik: “Ako nema Republike Srpske, mi ćemo biti iseljenički narod”

586views

Kandidat SNSD-a za predsjednika RS Milorad Dodik naglasio je da SNSD nije dozvolio da srpski narod u RS ostane bez identiteta i vlastite bezbjednosti.

“Samo RS omogućuje da mi ovdje živimo, a ako nema RS, mi ćemo ovdje biti iseljenički narod”, istakao je Dodik na predizbornom skupu SNSD-a u Bronzanom Majdanu i dodao da je politički stav SNSD-a “RS zauvijek, a BiH dok mora”.

Dodik je naglasio da je RS uspjela da odgovori na izazove ekonomske krize, kao i da za štetu od poplava koje su zahvatile RS u proteklom vremenu izdvoji više od 300 miliona maraka.

“RS je vlastitim snagama uspjela da sanira te probleme i danas imamo jednu od najstabilnijih ekonomija u regionu”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da je RS uspjela da stabilizuje i Rafineriju nafte u Brodu i najavio pregovore o dodatnom zapošljavanju 500 novih radnika, ulaganjima Rusije u iznosu od oko 300 miliona eura i izgradnji gasovoda “Južni tok” prema RS.

Govoreći o rezultatima rada Vlade RS, na čijem je čelu u protekle četiri i po godine, Dodik je rekao da je Vlada u zdravstvo RS uložila više od 300 miliona KM, poljoprivredu 400 miliona KM, a prije dva dana otpisala je 30 miliona KM dugovanja poljoprivrednicima RS plus subvencije.

(srna)