Aktuelno

Došao je red i na ostale tagute

666views

Preveo: Harmin Suljić
Svrgavanje s vlasti Zejnul-Abidin i njegov bijeg iz države predstavlja veliku promjenu u Tunisu. Ovaj tiranin i njegove pristalice živjeli su, kao i svi ostali njima slični, u okrilju Zapada i kao oličenje svih nepravednika, počevši od faraona i njemu sličnih, i oni će samo završiti na smetlištu historije. U posljednjim otkucajima, padaju jedan za drugim… a samo donedavno mislili su, i prevarili se, da će vječno sjediti na prijestoljima. Ovakav kraj doživjet će svi oni koji se bore protiv Allaha i Njegova Poslanika, koji zabranjuju halal i dopuštaju haram, koji prijateljuju sa neprijateljima ovog ummeta.

Zlodjela koja su počinili protiv svog naroda i svojih država neće biti zaboravljena niti će moći izbjeći polaganje računa. Prvi koji će ih se odreći i izdati ih su neprijatelji ummeta, oni koji su im olakšali da se poigravaju sa muslimanskim narodom.

Svaki vladar koji je prodao svoju državu i razapeo vješala za slobodne ljude, koji je ubijao mladost, mučio zatvorenike, koji se borio protiv islama i ponižavao muslimane – doživjet će sudbinu tuniskih tiranina. Presudni trenutak odigrao se u petak kako bi nas to podsjetilo na berićet ovog dana, berićet džuma-namaza i utjecaj džamije koju okružuju taguti.
Mi se nalazimo u historijskom trenutku promjene. Tunis je samo početak i nijedan vladar u arapskom svijetu koji prijateljuje sa neprijateljima islama i muslimana ne može se pohvaliti sigurnošću za svoj tur. Sve što oni dobrovoljno ne izmijene, nema sumnje da će trenutak promjene doći, a milost neće osjetiti.

Tuniski događaj je slika rasplamsale vatre. Bilo je to jučer u Tunisu i Alžiru, danas je to Egipat. Povodi i razlozi su isti u svakoj arapskoj zemlji. Okolnosti su okolnosti, narod je narod. Ali ovakvi vladari nisu naišli na pomoć u ovakvim požarima. Neće im pomoći ni Amerika, ni Francuska, niti bilo koja druga država.

Uzaludno im je bilo to što su pretvoreni u poltrone ili sluge krstaških neprijateljskih sistema. Nije im bilo dovoljno što su im dopustili da pokradu bogatstva koja su pripadala njihovom narodu i koje su prenijeli u švicarske i američke banke. Ponižavali su muslimane dok su dopustili lopovima i bandama da haraju muslimanskih državama. Imali su još jednu želju – da iste te države ostave u miraz nevjerničkim sinovima i suprugama. Širili su sektaštvo i smutnje među ljudima kako bi se samo sobom zabavili, a prepuštaju ovakvima da vladaju i kradu.
Većini vladara arapskog svijeta kažemo: Pao je vaš bog kojeg ste obožavali. Past će svaki onaj koji je napada Allahove svetinje, svaki onaj koji omalovažava Allaha, subhanehu ve te’ala, svaki onaj koji prati šejtanove stope.

Pala je Amerika i njeni saveznici u Iraku, Afganistanu. Svaka vlada koja se priključila ovom savezu u borbi protiv muslimana i islama neminovno će pasti. Amerika nije sposobna da zaštiti svoje vojnike u Iraku ili Afganistanu, a ne kamoli da pruži pomoć svojim saradnicima koji padaju jedan za drugim.
Svrgavanje Zejnul-Abidina samo je početak oluje, poslije koje će uslijediti druge, možda i razornije. Nama bi bilo drago da to oni učine dobrovoljno kako bi ummet poštedjeli nereda i gubitaka koje smo svjedočili u Tunisu.

Savjetujem predsjedniku Mubaraku da on i njegova porodica i četrdeset razbojnika napuste zemlju kako bi spasili ono što spasiti mogu. Njegov ostanak je nemoguć. Očigledno je da se smutnja rasplamsala radi njega. Pad ove vlasti očekivan je i očit. On može samo očekivati da se rasplamsa vatra u svim pokrajinama Egipta. To mu daje na znanje da Egipat nije u dobru. Ovo se dešava po prvi put u  novoj historiji Egipta. Za njega nema nade, a put je zakrčen.
Pozivam ga da mirno napusti državu kako bi je sačuvao od nepotrebnog nereda kako Egipat ne bi bio drugi po redu i kako ne bi prestigao Alžir.

Došao je trenutak da svi plate račun. Osveta naroda je blizu koliko luk ili bliže. Nema bježanja niti nade, ni drugog izlaza osim da se dobrovoljno povuku sa svojih funkcija prije nego što to sa vlasti budu svrgnuti, a svi vi znate kako je faraon završio.

Autor: Amir Abdul-Mun’im

www.islamway.com