Vijestiiiiii

Živjela u SAD-u: 18-godišnja Saudijka se vratila islamu putem internet stranice

618views

altMinber.ba – Jedna 18-godišnja Saudijka, koja je živjela sa svojom majkom kršćankom u SAD-u, je primila islam dok je bila na domoru u Saudijskoj Arabiji, kazao je Majed Al-Osaimi, direktor davetske web stranice edialogue.org. Govoreći za Arab News, on je rekao da je ta tinejdžerka, koja studira u SAD-u, prihvatila islam kao svoju novu vjeru nakon dopisivanja s jednom daijkom, muslimankom koja radi na širenju islama, a koja radi na toj stranici, čije je ime Rukn Al-Huwar.

“Djevojka je stekla određeno znanje o islamu i otklonila sve svoje sumnje tokom 20-minutne konverzacije s našim davetskim radnikom, te je izgovorila šehadet,” kazao je Al-Osaimi. On je rekao da je njegova stranica, koja je osnovana u martu ove godine,  sa sjedištem u Dammamu, odigrala ključnu ulogu u prihvatanju islama od strane 119 osoba raznih nacionalnosti.

“Svaki dan jedno ili dvoje prihvate islam kao svoju vjeru kroz našu stranicu,” ističe on. A-Osaimi poziva Saudijce i druge muslimane koji žive na Zapadu da svoju djecu uče islamu od malih nogu.

“Njihova je obaveza da odgoje svoju djecu na temeljima islamske kulture i tradicije,” kazao je on.

Rekao je da kontaktirao ovu djevojku i saznao da je dosta toga naučila o islamu putem različitih izvora.

“Postavljala je neka veoma važna pitanja o islamu,” dodao je on. Djevojka također želi naučiti arapski jezik kako bi čitala i razumjela Kur’an na njegovom izvornom jeziku.

On kaže da Indijci čine većinu onih koji su prihvatili islam putem njegove stranice, a na kojoj je angažovano 11 volontera i stalno zaposlenih. Islam su putem te stranice prihvatili i Britanci, Francuzi, Australijanci, Amerikanci, Filipinci, Rumuni, Nigerijanci i Kamerunci.

Dosad je u njihovom chat room-u učešća uzelo preko 90.000 ljudi.

“Imamo planove da proširimo stranicu putem uvođenja dodatnih jezika,” kaže direktor.

Izvor: arabnews.com

Za minber.ba preveo i prilagodio: E.D.

(Minber.ba)