Vijestiiiiii

Divljali po šehidskom mezarju: Privedeno 22 “navijača”

382views

Večeras oko 21 sat u Policijsku stanicu u Kalesiji privedena su 22 osobe koji su se predstavili kao navijači iz Modriče.

Kako saznajemo, krećući se iz pravca Zvornika, autobus koji ih je prevozio  zaustavio se  pored  Šehidskog mezarja u Memićima, na kome je ukopano blizu 600 bošnjačkih žrtava, uglavnom, ubijenih na području Zvornika 1992.godine.

“Navijači” su, najprije su uz galamu, procikivanje i vrištanje, vršili nuždu u i oko prostora mezarja, a potom su sa jarbola u krugu mezarja skinuli bosansku zastavu, bacili je, te  nakon toga autobusom nastavili put prema Tuzli. Incident je dojavljen službenicima Policijske stanice u Kalesiji, koji su ih ubrzo presreli i priveli u službene prostorije radi informativnog razgovora.

Inače, tokom današnjeg dana, policija je u Tuzli privela četiri osobe iz Bijeljine koje su, vozeći se gradom kombijem “mercedes” izvjesili zastavu Četničkog ravnogorskog pokreta i njome provocirali prolaznike.

Policija ih je susrela na Brčanskoj Malti i pokušala legitimisati, ali su oni započeli dijalog sa prolaznicima, pokazujući im majice s likom zločinca Ratka Mladića.

(Avaz)