Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Diplomate negiraju da je oružje poslato pobunjenicima u Siriji

380views

Dvojica neimenovanih turskih diplomata negirala su danas izvještaje da je kontingent od 400 tona naoružanja iz Turske poslat sirijskim opozicionim snagama.
“Kao što je i ranije bio slučaj i sa sličnim medijskim izvještajima i ova tvrdnja definitivno nije tačna”, rekao je neimenovani diplomata turskom dnevniku “Hurijet”.

Drugi višerangirani turski diplomata rekao je dnevniku “Tudejs zeman” da je politika Ankare prema Siriji jasna i da obezbjeđuju humanitarnu i logističku podršku toj zemlji.

Izvori iz pobunjeničkih redova rekli su ranije da je 400 tona naoružanja poslato u Siriju iz Turske radi jačanja pobunjenika u borbi protiv državnih snaga.

Višerangirani zvaničnik iz sirijskog Vrhovnog vojnog savjeta, koji ima podršku zemalja iz Persijskog zaliva i Zapada, potvrdio je da je oružje isporučeno,te da su povećani dovozi naoružanja u Tursku od prošle sedmice kada je izvršen hemijski napad u predgrađima Damaska.

Vlada sirijskog predsjednika Bašara al Asada optužuje pobunjenike da su upotrijebili hemijsko oružje kao posljednji način da pokušaju da izazovu stranu intervenciju.

(Srna)