Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Desetine povrijeđenih u sukobima demonstranata

414views

Nekoliko desetina osoba je povrijeđeno u sukobima između pristalica i protivnika u vojnom udaru svrgnutog egipatskog predsjednika Mohammada Morsija, u naseljima Sarkiye i Garbiye, prenosi agencija Anadolija (AA).

Okupljeni protivnici Morsija u egipatskom naselju Al-Garbiye zaustavili su vozilo koje pripada pokretu Muslimanska braća pod izgovorom da prevozi vatreno oružje i motke, te zapalili ga.
 
Pristalice Morsija su se nakon teravije okupile ispred džamije Paša, gdje su i započeli sukobi s Morsijevim protivnicima.
 
Uprkos intervenciji sigurnosnih snaga koje su stigle na mjesto događaja u oklopnim vozilima, sukobi su nastavljeni.
 
U drugim sukobima na obali Nila povrijeđeno je pet osoba. Očevici navode da su pristalice Morsija nakon teravije počeli protestovati, a do sukoba je došlo nakon što su počeli uzvikivati slogane protiv vojske.
 
Pripadnici snaga sigurnosti uspjeli su razdvojiti Morsijeve pristalice i protivnike u gradu Sarkiye. Dvije osobe su pritvorene.

(AA)