Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Demonstranti odbili dijalog s Morsijem: Nećemo mi otići

424views
Demonstranti su odbili poziv egipatskiog predsjednika Muhameda Mursija da se uključe u nacionalni dijalog poslije okršaja oko njegove palate i zatražili “obaranje režima”, što je bila parola sa demonstracija protiv Hosnija Mubaraka.


Muhammed Mursi je u televizijskom govoru kasno sinoć rekao da će referendum o novom ustavu biti održan 15. decembra uprkos sukobima u kojima je poginulo sedam osoba.

On je predložio da se sutra sastane sa političkim liderima, predstavnicima “revolucionarne omladine” i pravnicima da bi razgovarali o daljim koracima.

Vodeća aktivistička grupa “6. april” odbacila je ponudu, a nove demonstracije zakazane su za danas.

Nekoliko hiljada opozicionih demonstranata nedaleko od predsjedničke palate mahalo je cipelama kao odgovor na Mursijev poziv, uz povike “Ubica, ubica” i “Nećemo mi otići, nego on”.

Grupa koja je imala značajnu ulogu u obaranju bivšeg predsjednika Mubaraka saopštila je na svojoj stranici na Facebooku da će demonstranti pokazati “crveni karton” Mursiju, prenio je Reuters.

(SRNA)