Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Delegacija PU OŠ “Hasan Kjafija Pruščak” u posjeti Kabinetu reisu-l-uleme

787views

Dana 28.02.2013. godine upriličena je zvanična posjeta Uprave škole „Hasan Kjafija Pruščak“ Zenica Kabinetu reisul-uleme Huseinu ef. Kavazoviću.

Delegacija u sastavu:
-mr. Emir Demir, direktor Škole,
-mr. Adnan Mrkonjić, menadžer Škole,
-Mirza Bukić, dipl.pravnik, predsjednik Školskog odbora,
-Senada Fejzić, dipl. prof. pedagogije, pedagog Škole,
-Melisa Kaknjo, dipl. prof. pedagogije, direktorica PPU „Hud-Hud“,

čestitala je Reisul-ulemi na izboru na ovu funkciju i srdačno mu zaželjela uspjeh u budućem radu i djelovanju za opći interes Bošnjaka-muslimana.

Delegacija je upoznala Reisul-ulemu sa nastavnim planom i programom Škole, te perspektivama daljnjeg razvoja projekta Škole i Predškolske ustanove. Reisul-ulema Husein ef. Kavazović je izrazio neuslovnu podršku i zadovoljstvo postojanjem projekata ovakve vrste, podržao Upravu u njenom daljnjem kontinuiranom radu, posebno davajući akcenat na svijest o odgovornosti i ponesenom emanetu.
Od izuzetnog značaja je bilo prisustvo predstavnika Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta IZ BiH, gosp.Ibrahima Begovića, gdje su na inicijativu Reisul-uleme dogovoreni konkretne aktivnosti na obostranoj saradnji, razmjeni iskustava i međusobnim posjetama.

(Minber.ba)