Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Davutoglu: Sirija nije politički problem već ljudska tragedija

419views

Sirijska kriza prevazišla je svaki vid političkog problema i postala ljudska tragedija. U Siriji se svakodnevno vrše zločini protiv čovječnosti i neprihvatljivo je da međunarodna zajednica ostane nijema na sve to, poručio je danas ministar vanjskih poslova Turske Ahmet Davutoglu, javlja Anadolu Agency (AA).

Davutoglu je održao sastanak sa njemačkim kolegom Frankom Walterom Steinmeierom, nakon čega je održana  konferencija za novinare.

Šef turske diplomatije je kazao da se u Siriji koristi hemijsko oružje, barel bombe, Scud rakete, te da je sve to pitanje unutrašnje politike aktuelne vlasti u toj zemlji.

“Mislim da će Njemačka doprinijeti pozitivno razvoju Bliskog Istoka, baš kao što je to učinila na Balkanu i u Istočnoj Evropi, kada su u pitanju ekonomske reforme, političke reforme i demokratizacija. Spremni smo uvijek razgovarati sa Njemačkom o ovim pitanjima. Naši transparentni odnosi će biti nastavljeni“, izjavio Davutoglu.

(Anadolija)