Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Damask spreman da se sastane sa sirijskom opozicijom u Moskvi

416views

Zvanični Damask je spreman da se sastane sa sirijskom opozicijom u Moskvi u nastojanju da se pronađe izlaz iz krize u zemlji, saopštio je danas jedan sirijski zvaničnik. Sirija je spremna da učestvuje u preliminarnom i konsultativnom sastanku u Moskvi kako bi odgovorila na težnje Sirijaca koji pokušavaju da pronađu rješenje za krizu”, rekao je zvaničnik ministarstva spoljnih poslova, a prenijela agencija SANA.

Odluka je donijeta nakon razgovora Sirije i Rusije o mogućnosti sastanka, kazao je neimenovani zvaničnik.

“Sirija je uvijek bila spremna za dijalog sa onima koji vjeruju u njeno jedinstvo, suverenitet i slobodu izbora”, dodao je isti zvaničnik.

Moskva je saopštila u četvrtak da planira da bude domaćin delegacijama sirijske opozicije u januaru, za čim bi mogla da uslijedi posjeta predstavnika sirijskog režima, što bi dovelo do dijaloga dvije strane, prenose agencije.

Predsjednik Sirije Bašar al-Asad izjavio je da podržava nastojanja svog ključnog saveznika, naveo je AFP.

Sukobi u Siriji počeli su u martu 2011. kao protest protiv Asadovog režima, ali su ubrzo eskalirali u građanski rat.

Prema procjenama aktivista, od početka konflikta, blizu 200.000 ljudi je poginulo, a gotovo polovina stanovništva bila je primorana da napusti svoje domove.

(Vijesti.ba)