Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Dačić: Prijem zatvorenika iz Gvantanama otvara vrata partnerstvu

504views

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivice Dačić izjavio je da je odluka Srbije da preuzme dvojicu zatvorenika iz Gvantanama veoma važan signal za razvoj bilateralnih odnosa sa SAD.
“Srbija se time pridružila grupi od 17 zemalja u Evropi koje su to učinile, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Albanija, Kazahstan, Slovačka, Gruzija, Španija, Nemačka, Belgija, Italija, Švajcarska, Irska, Portugal, Mađarska, Bugarska, Letonija i Estonija”, naveo je Dačić u saopštenju.

On je naglasio da Srbija ničim nije ugrozila svoje državne interese, niti nacionalnu bezbjednost, nego je otvorila vrata za razvoj partnerskih odnosa sa SAD.

“Resetovanje naših odnosa sa SAD je u našem nacionalnom interesu, tražeći, uz razlike koje među nama postoje, zajedničke imenitelje za budućnost. Od postupka preuzimanja zatvorenika Srbija nema nikakvu štetu, nego može imati samo bolju poziciju u spoljnopolitičkim odnosima”, smatra Dačić.

Prema njegovim riječima, napadi opozicionih stranaka na Vladu Srbije zbog ovog postupka dio su svakodnevnog političkog folklora.

“Oni zaboravljaju da je Vlada DSS-a dala ovlašćenje Borisu Tadiću da potpiše sa Kondolizom Rajs jednostrani sporazum o imunitetima oružanih snaga SAD, koji se ne odnosi na srpsku vojsku”, podsjetio je Dačić.

(SRNA)