Vijesti

Da li hrvatska obavještajna služba podmeće BIH terorizam i ekstremizam

438views

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao press konferenciju na kojoj je govorio o posljednjim natpisima u hrvatskim medijima koji su BiH proglasili leglom ekstremista. S obzirom da se te tvrdnje temelje na navodnom izvještaju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u ponedjeljak su iz ove agencije demantirali da se u izvještaju navodi takva kvalifikacija.
Mektić je novinarima rekao da u jučerašnjem tekstu koji je objavljen u Večernjem listu, ne bi bilo ništa sporno po pitanju naslova jer „mi imamo svojih problema i sa ekstremizmom i sa terorizmom“.

“Ja ne bježim da govorim o tome, ali reagujem jer mislim da je neprimjereno, da li je to uradio Večernji list ili hrvatska obavještajna služba, ja ne znam ali u ovom tekstu se spominje izvještaj SIPA-e. Odgovorno tvrdim da ovog izvještaja SIPA-e nema, da SIPA nije pravila ovakav izvještaj, a pogotovo ne pod ovakvim naslovom“, kaže Mektić.

On je dodao da nije korektno da se plasiraju ovakve informacije pred turističku sezonu, pogotovo što su neutemeljene i što se pozivaju na neutemeljene dokumente.

(Vijesti.ba)