Vijestiiiiii

Clinton: NATO neće otići iz Afganistana nakon 2014.

409views

Američka državna tajnica Hillary Clinton obećala je da NATO-ve snage neće otići iz Afganistana nakon povlačenja međunarodnih trupa iz te zemlje, krajem 2014.

Do kraja 2014. prijenos sigurnosnih ovlasti bit će okončan, a Afganistanci će biti u potpunosti odgovorni za pitanje sigurnosti u svojoj zemlji, rekla je šefica američke diplomatije koja se nalazi u Norfolku u Virginiji, u posjetu zapovjednom centru NATO-a.

Tokom NATO-va sammita koji će se u maju održati u Chicagu, razgovarat ćemo o odnosima između NATO-a i Afganistana nakon prijenosa sigurnosnih ovlasti, rekla je Clinton, dodajući kako se nada da će pregovori o strateškom partnerstvu između Washingtona i Kabula biti dovršeni i prije sastanka Saveza.

Ondje će ostati mali broj američkih vojnika, u skladu sa zahtjevom afganistanske vlade. Oni će uvježbavati, savjetovati i pomagati afganistanskim vojnim snagama te pomoći u nastavku borbe protiv terorizma. No ne želimo da američke vojne baze trajno ostanu u Afganistanu, istaknula je Clinton.

(HRT)