Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Cijela teritorija pokrajine Alep oslobođena od IDIL-a

518views

Kompletna teritorija pokrajine Alep oslobođena je od pripadnika “Islamske države”, nakon što su stigla pojačanja sa sjeverozapada zemlje, izjavio je general sirijske vojske Samir Sulejman.
On je rekao da je sirijska vojska zauzela i puteve koji povezuju Alep i Hamu, što znači da je zauzeta cijela pokrajina.

Agencija “Sana” prenosi da je sirijska vojska nastavila da napreduje i na drugim teritorijama u zemlji koje kontrolišu borci “Islamske države” i “Nusra Fronta”.

Iz Sirijske opservatorije za ljudska prava ranije danas je saopšteno da su borci “Islamske države” napustili i posljednje područje u pokrajini Alep koje je bilo pod njihovom kontrolom.

Grad Alep je osvojen u decembru prošle godine, nakon zajedničkih napora ruske i sirijske vojske. Alep je od 2011. godine bio podijeljen između pobunjenika i sirijskih snaga.

Snage sirijske Vlade preuzele su kontrolu nad teritorijama od južnog predgrađa Rake Al Rasafa pa sve do grada Atrija, koji se nalazi u blizini predgrađa Hame.

(Srna)