Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Cerić: Bošnjacima je nakon genocida nametnut “Daytonski Ustav”

384views

“Bošnjački narod je preživio genocid i nametnut mu je „Daytonski ustav“ koji u sebi ima elemente aparthejda i diskriminacije”, izjavio je reisu-l-uleme Mustafa ef. Cerić prilikom posjete imamima IABNA-e, džematima i Bošnjacima Sjeverne Amerike, Zajednici Bošnjaka Džordžije u Atlanti.

“Politička misao Bošnjaka zarobljena je u međustranačkom vrtlogu sukoba, korupcije i porastu siromaštva. Sve to jeste realnost u kojoj se Bošnjaci nalaze ali, s druge strane, Bošnjaci danas imaju najbolju priliku da slobodno i odlučno, vlastitim umom, bez direkcija iz Beograda, Beča, Istambula promisle i osmisle vlastite prioritete, naprave plan i krenu u realizaciju istog. Bošnjaci se moraju osloboditi straha od velikih iskoraka jer bez velikh planova nema ni malih koraka. Svakako veliku ulogu u osmišljavanju tih planova i strategije treba da ima bošnjačka dijaspora, posebno ova na prostoru Zajednici Bošnjaka Džordžije u Atlanti”, dodao je reis Cerić, a prenosi portal Bošnjaci.Net.

(Fena)