Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Ben Ali osuđen na još 15 godina zatvora

305views

Sud u Tunisu osudio je danas bivšeg predsjednika Zina al-Abidina Ben Alija na 15 godina zatvora u odsustvu zbog posjedovanja droge, oružja i arheoloških predmeta. Ben Ali je takođe osuđen da plati novčanu kaznu u iznosu od 54.000 eura, prenosi AFP.

Presudu i kaznu pročitao je sudija po završetku suđenja koje je trajalo jedan dan.

Advokati bivšeg predsjednika, koji je svrgnut u narodnoj buni u januaru i trenutno se nalazi u Saudijskoj Arabiji, bojkotovali su suđenje, okarakterisavši ga kao šaradu, prenosi Rojters.

Advokati su tražili odlaganje suđenja kako bi pripremili odbranu, a pošto im sud to nije odobrio, izašli su iz sudnice, praćeni zvižducima građana okupljenih ispred zgrade suda.

Ben Ali i njegova supruga Lejla Trabelsi osuđeni su prošlog mjeseca u odsustvu na 35 godina zatvora zbog zloupotrebe državnih fondova pošto su policijskim pretresom u predsjedničkoj palati pronađene veće količine novca i nakita.

(Fena)