Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Belgijanci traže bojkot Izraela

356views

U znak podrške Gazi nekoliko stotina građana Belgije danas se okupilo ispred Ministarstva vanjskih poslova ove zemlje zahtjevajući da Belgija uvede sankcije Izraelu, javlja Anadolu Agency. Demonstrantima u Briselu pridružili su se i oni iz grada Charleroi.

Oni su se okupili ispred Ministarstva vanjskih poslova zahtjevajući od vlasti da uvede sankcije Izraelu kako bi spriječila smrt palestinskih civila.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima “Vijetnam u Gazi”, “kraj bojkotu Gaze” uzvikivajući “Izrael terorista” i “bojkot Izraela”.

Jedan od demonstranata koji je svoje ruke simbolično obojio u crveno kazao je kako Izrael ne bira ciljeve vršeći napade na Gazu te da je zbog toga ono što čini Izrael ratni zločin.

Današnji protesti održani su u organizaciji platforme “Hitna Gaza”, a planira se da će se protesti nastaviti u narednim danima.

(Anadolija)