Vijestiiiiii

Belgija: Toaletni papir na kojem je ispisano Allah i Muhammed a.s.

409views

Evropljani se vole hvaliti  svojom kulturom i tolerancijom. Međutim, u posljednje vrijeme često smo u prilici svjedočiti kako se Evropljani ponašaju sasvnim drukčije. U pojedinim evropskim zemljama događaju su nevjerovatne stvari. Tako su belgijski mediji ovih dana otkrili nevjerovatan vid vrijeđanja islamskih vrijednosti. Takav vid vrijeđanja islama i muslimana može naumpasti samo bolesnim mozgovima. Naime, radi se o toalet papiru na kojem je ispisano Allah i Muhammed a.s. da stvar bude još gora takav toaletni papir se slobodno prodavao u belgijskim veleprodajama.

Izvjesna belgijska firma Renova je proizvela navedeni toaletni papir koji se prodavao u veleprodajama kompanije Carrefour. Nakon što su muslimani u Belgiji podigli svoj glas i zatražili da se prestane sa prodajom ovakvog toaletnog papira, kompanija Carrefour je povukla toaletni papir iz prodaje.

A onda na scenu stupa belgijska policija koja, umjesto da procesuira proizvođača i prodavača spomenutog toaletnog papira zbog očitog i namjernog vrijeđanja vjerskih osjećanja muslimana, započinje istragu koliko će ovaj slučaj pobuditi fundamentalistička osjećanja kod belgijskih muslimana.

(SAFF)