Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Ban Ki-moon: Odmah prekinuti ubijanja u Siriji

380views
“Mora prestati ubijanje u Siriji, rekao sam predsjedniku Asadu”, izjavio je u ponedjeljak u Bernu Ban Ki-moon, glavni tajnik UN-a, obrativši se novinarima.

“Zatražio sam od predsjednika Asada da zaustavi ubijanja koja su neprihvatljiva, prije nego što bude kasno”, kazao je glavni tajnik.

Ban Ki-moon je dodao da je potpuno neprihvatljivo da je 3.000 civila ubijeno u Siriji, kako se navodi u posljednjem izvještaju UN-a.

“Sirija odgovara da ima više mrtvih u redovima sigurnosnih snaga nego među civilima, ali ubijanja treba zaustaviti, i zahtijevam hitnu akciju u tom smislu”, kazao je Ban.

Polovinom septembra, Ban Ki-moon je uputio apel za međunarodnu akciju u vezi sa Sirijom, istaknuvši da sirijski predsjednik Bašar el-Asad “nije održao obećanja”.

“Budući da nije održao svoja obećanja, što je previše previše je, međunarodna zajednica treba da preduzme koherentne mjere “, kazao je on.

(FENA)