Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Bahrein ponovo potresaju protesti

412views

Nekoliko hiljada antivladinih demonstranata zatvorili su jučer glavni autoput u Bahreinu tokom drugog dana okršaja između snaga bezbjednosti i građana koji obilježavaju dvije godine od ustanka u ovoj strateški važnoj zemlji u regionu Persijskog zaliva.

Policija je saopštila da je pronašla bombu težine dva kilograma na ptu koji povezuje Bahrein i Saudijsku Arabiju, koja čvrsto podržava bahreinsku vladarsku porodicu.

Zvaničnici su izjavili da je “veoma eksplozivna naprava demontirana”, prenio je AP.

Većina demonstranata mirno je šetala autoputem koji prolazi kroz glavni grad Manamu, a manje grupe su se sukobljavale sa pripadnicima snaga reda, koji su upotrijebili suzavac i šok-bombe.

Bahreinski šiiti smatraju da ih vladarska sunitska porodica zapostavlja i zahtijevaju veća politička prava. Skoro 60 ljudi poginulo je od početka protesta, a neke aktivističke grupe navode veće brojke.

Juče su tokom protesta poginuli jedan 16-godišnji mladić i jedan policajac.

Glavne šiitske političke grupe počele su ovog mjeseca razgovore sa vlastima i sunitskim izaslanicima u pokušaju da zajedno pronađu izlaz iz krize.

(Srna)